24.8.09

irma doyulmaz tadınaa irma 2.yaşındaaa..

bir canlı sanırım ancak bu kadar sevilebilir. irmadan bahsediorum. herkes kopeini bu kadar seviomudur bilmiorum ama ben ona sarılınca, bole kafamı ustune koyup yatınca hiç derdim tasam kalmıo.. sanki ne iş yapmak istediğini bilmeeyen, faturaları nasıl odiceini kestiremeyen ben değilim.. yerimde bi trilyoner var sanki.. o kadar mutluyum.. ben eve gelince ustume atlayıverio ya, sağımı solumu yalamaya başlıo ya, tamam artık hiç sıkıntım kalmadı, hiç yorgun değilim diorum.
geçen sene onu çişe çıkarmaya üşeniodum daha doğrusu ole bi duzenimiz yoktu balkonu kullanıodu bu iş için. bu sene şikayetler uzerine dışarı çıkarmaya başladım. afacan da hemen ogrendi sağolsun=) artık çoğu zaman ne kadar yorgun olrsam oliim dışarı çıkarıyorum irmayı ve ilginç bi şekilde onunla zaman geçirmekten daha dogrusu onun için bişi yapıo olmaktan inanılmaz keyif alıyorum. hele çimlere gidip tasmasını çıkardığımda bole kulakları uçuşa uçuşa, salyaları akıta akıta bi koşuşu var ki sormayın.. sanki ruzgara karşı koşan benmişim gbi. aslında bu ruhiyeti haliye irma henuz 2 aylıkken baş gostermişti. hastalığından dolayı bolca yemek yemesi gerekiodu ama hiç iştahı yoktu. o zamanda elimle azar azar yedirirken o yedikçe ben doyuyodum sanki. aslında bunlar tek kategori altındaki duygular, annelik.
sakın kucumsemeyin kopekle bebeğin yeri bir mi diye. ister kopek olsun ister 9 ay karnınızda taşıdığınız bebek, ister sevgiliniz, ister anneniz, babanız. söz konusu duygu sadece sevgi ve emekle ilgili.(bknz:alyazmalım=)) bi varlık için ne kadar emek harcarsanız ona o kadar bağlanıosunuz, bağlandıkça değer verip seviosunuz, alıştıkça da aşık oluosunuz=)
yani ha bebei 9 ay karnında taşımıssın, ha bi kopeği sırtında aylarca veterinere taşıyıp, harçlığından kısıp karnını doyurup, işinin gucunun arasında onunla vakit geçirmişsin, geceleri evde yalnız kalmasın die hayatından feda edip koynunda uyutmuşsun, o hastayken uyumayıp başında beklemişsin.. yani ona kaliteli bi hayat bağışlamışsın, bence farketmiyor. inanmazsanız feyzanla ayşegule sorun=)

2 yorum:

  1. zaten cocugun gibi saymak icin illa dogurmak gerekmiyor ki bence.
    irma kızın dogum gunusu gecte olsa kutlu olsun :D

    YanıtlaSil
  2. Hepii börtdeyyy İrmaaa =)
    Öptüm evladım mucukk

    YanıtlaSil

İzleyiciler