26.8.09

dumansız y...k sahası!

az once sağlık bakanımızın sigara yasağı hakkındaki yorumlarını dinledim. Sigara firmaları dışında hiç bir sektorun bu yasaktan etkilenemeyeceği, kahvede oyun oynayan vatandaşın oyunundan vazgeçmeyeceği, onun yerine gunde 2 paket değil de 3 adet sigara içeceği gorusunde kendisi. burdan çıkarabiliceimiz sonuç a) bu adam gerizekalı, b) aptal, c) salak!

yalvarıyorum bi sigara bağımlısı çıkıp desin ki ben sigara içmektense kahvede kağıt oynamayı tercih ederim. yahu bole bi insan olabilir mi? bağımlılık ya bu! nikotin istio vucut! kumarbaz olmadığın surece bole bi tercih yapmak mumkun değil zaten.

bi de dedi ki uyum oranı yuzde 99 un ustundeymiş. e tabi esnafın cebinde 5 milyar yokki yasağı çiğnesin! yuzlerce esnaf kan ağlıo, her il de eylemler yapılıo bunlarda hiç kafa yok mu ya?? 50 yıldır nargileci, kahvehaneci insanlar var bunlar ne yicek gari? Bar sahipleri ne bok yicek? yanında çalışan insanlar? canlı muzik yapan adamlar? kaç kişi işsiz kaldı bu çılgın bakanın haberi var mı acaba? toplumun sağlığını, ölüm oranlarını acaba belediye çukurlarını kapatarak, trafik kazaları adına, doğal afetlerden korunmak adına önlemler alarak sağlayamıolar mı?
gündemi meşgul etmek dikkati dağıtmak için bu kadar insana zarar vermek mi lazımdı??

dumansız hava sahanızda boğulun insallah!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler